Mit hoz a számomra a wellbeing supervision?


Bírom a munkámat

Vezetőként bizonyára feltette már azt a kérdést, hogy hogyan lehetne az igazán jó munkatársait megtartani. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a juttatások, a modern munkakörnyezet, a tréningek és csapatépítők minden erőfeszítés ellenére újra és újra elégtelennek bizonyulnak. A munkavállalók ugyanis elsősorban ott maradnak meg ahol szeretnek dolgozni. Az, hogy valaki miért szeret egy helyen dolgozni teljesen egyedi- és személyes.

A wellbeing supervision-nal Ön egy új egyedi megoldást kaphat, aminek a segítségével a munkavállalók tudatosabbakká válnak, megerősödik a szakmai énjük és ezáltal növekszik az
elkötelezettségük.

Nyitottabbá válok

Mennyire lehet az Ön cégénél a valós problémákról nyíltan beszélni? A legtöbb esetben a tréningek, képzések során csak keveset lehet a munkatársak valós problémáival foglalkozni, mert ezt sem az idő, sem a keretek nem teszik lehetővé. A meg nem beszélt és szőnyeg alá söpört problémák miatt az emberek egyre frusztráltabbak lesznek, saját megoldások után kezdenek kutatni és előbb utóbb elhagyják a céget. Amiatt hagyják el, mert a jelzéseik ellenére senkitől sem tudnak olyan segítséget kapni, ami valós választ ad az általuk megélt problémára.

A wellbeing supervision olyan keretrendszert biztosít, ami lehetővé teszi, hogy a problémákról nyíltan tudjunk beszélni. A nyílt kommunikációval a munkatársak egy nehézségre más szemszögből látnak rá. Előrevivő fejlődéssel megváltozik szemléletük és képessé válnak arra, hogy a megszokott helyzetből kilépve megoldást találjanak.

Én vagyok a felelős

Minden szervezetnek az az álma, hogy munkatársai ne kívülről várják a megoldást, hanem olyanok legyenek, akik az adott szintjükön vállalják a felelősséget és kezdeményezőek.

A wellbeing supervision elősegíti azt, hogy egy adott szituációban a munkatársak reálisan lássák a saját és mások szerepét és így keressék a megoldásokat.

Fejlődik az énerőm

Mind a vezetőknek, mind a munkatársaknak alkalmassá kell válniuk a saját szerepük betöltésére belsőleg is, a gondolkodásmódjukban és az érzelmeikben egyaránt.

A wellbeing supervision segít a szakmai én megerősítésében, abban hogy az adott szakmai szerepben komfortosan érezzék magukat a vezetők és a munkatársak. Segítségével megerősödnek a meglévő képességek. Azokat a kompetenciákat fejlesztjük, amelyekre a munkatársaknak szükségük van ahhoz, hogy a saját feladatkörükben, vezetőként, beosztottként, tanácsadóként, hatékonyabbak teljesítsenek. A fejlesztési módszerrel megteremthető a harmónia a külső elvárás és belső megélés között.

Ellenállóbb vagyok

Nagyon sokan küzdenek ma a munkájuk során a kiégéssel. Ennek a folyamatnak a megállításán túl fontos cél az is, hogy a munkatársak képesekké váljanak arra, hogy a jövőben hasonló helyzeteket el tudjanak kerülni és ellenállóbbá váljanak.

A wellbeing supervision hatékonyan fejleszti a reziliencia (rugalmas ellenállóképesség) minden tényezőjét, köztük a szemléletváltásra való képességet, a változásra való nyitottságot, a pozitív várakozást a jövőre vonatkozóan és a személyes hatékonyságba vettet hitet. Ezáltal a munkatársak nemcsak elkerülik a kiégést, hanem képesekké válnak arra, hogy új módon reagáljanak nehéz helyzetekben.

Akik bennünket választotak